Salariaţii Electroputere, afectaţi de nivelul scăzut al comenzilor

Aproximativ jumătate din angajaţii fabricii Electroputere Craiova, respectiv 1.200 de persoane, vor rămâne acasă până în 12 ianuarie din cauza comenzilor scăzute pe care le înregistrează întreprinderea, singurul compartiment care nu a fost afectat de această măsură fiind cel de transformatoare.

19 afișări
Imaginea articolului Salariaţii Electroputere, afectaţi de nivelul scăzut al comenzilor

Salariaţii Electroputere, afectaţi de nivelul scăzut al comenzilor (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Un număr de 1.200 din cei 2.500 de angajaţi ai fabricii de locomotive de la Craiova nu au revenit la serviciu la începutul anului 2009, din cauza comenzilor scăzute pe care le are Electroputere, a declarat, marţi, liderul de sindicat de la Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu.

"Nu a fost nimeni trimis acasă. Angajaţii nu au mai venit de acasă pentru că nu sunt comenzi suficiente. Se face astfel şi o economie la energie şi la utilităţi. Vor reveni începând cu 12 ianuarie", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, liderul de sindicat Aurel Bojenoiu.

Firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited deţine 62,8% din capitalul Electroputere, după semnarea contractului de privatizare în noiembrie 2007.

Uzina are patru divizii de producţie, respectiv aparataj electric, maşini electrice rotative, transformatoare de putere şi vehicule feroviare şi urbane, o divizie de servicii generale, precum şi fabricile Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate şi Forjate, Reparaţii şi Modernizări de Maşini Unelte şi Instalaţii Tehnologice.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici