Salariile angajaţilor Hidrolectrica vor fi reduse

Hidroelectrica a încheiat vineri, 20 decembrie, un "acord istoric" cu sindicatele prin care compania câştigă 23 de milioane de euro ca urmare a reducerii salariului mediu pe angajat şi a unor bonusuri, a declarat vineri Remus Borza, şeful echipei de negociere cu sindicatele.

342 afișări
Imaginea articolului Salariile angajaţilor Hidrolectrica vor fi reduse

Salariile angajaţilor Hidrolectrica vor fi reduse (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Salariul mediu este în prezent de 4.600 de lei brut, în scădere de la 5.200 de lei la momentul intrării companiei în insolovenţă, în luna iunie a anului trecut, a menţionat Borza, fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Hidrolectrica.

La intrarea în insolvenţă compania avea 5.239 angajaţi, iar în prezent numărul acestora este de 4.200.

Borza a precizat că procesul de reducere a numărului de angajaţi va continua şi anul viitor pentru ca Hidroelctrica să se încadreze în costurile stabilite.

Salariaţii disponibilizaţi vor primi cel mul 24 de salarii compensatorii.

Hidroelectrica va înregistra în acest an un profit de peste 900 milioane lei, echivalentul întregului câştig realizat în ultimii 11 ani.

Capitalul social al companiei este deţinut de stat (80,05% din acţiuni) şi Fondul Proprietatea (19,95%

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici