Salariile de pe Wall Street ar putea creşte cu până la 100% în 2009

Salariile anuale de bază ale bancherilor, traderilor şi altor angajaţi de pe Wall Street ar putea creşte în 2009 cu până la 100%, în urma măsurilor de reducere a compensaţiilor, a declarat Alan Johnson, consultant în domeniul de profil.

17 afișări
Imaginea articolului Salariile de pe Wall Street ar putea creşte cu până la 100% în 2009

Salariile de pe Wall Street ar putea creşte cu până la 100% în 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsurile de limitare a câştigurilor suplimentare în sectorul financiar au fost introduse după ce guvernele din SUA şi altă ţări au intervenit pentru susţinerea unor bănci şi companii de brokeraj aflate în pericol de faliment.

Astfel, băncile care vor să păstreze şi să recruteze cei mai buni specialişti vor fi nevoite să majoreze salariile.

Johnson a făcut aceste comentarii într-o prezentare susţinută săptămâna trecută pentru Wall Street Compensation and Benefits Association.

Spre exemplu, un director care a primit anul trecut un salariu de 250.000 de dolari, în 2009 ar putea câştiga până la 600.000 de dolari.

În anii trecuţi, cea mai mare parte a câştigurilor anuale ale angajaţilor din sectorul financiar proveneau din bonusurile acordate la sfârşit de an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici