Salata cu icre de ştiucă de Tulcea, „exemplu emblematic al tradiţiei locale”. Comisia Europeană trece preparatul pe lista alimentelor protejate

  • Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a „salatei cu icre de ştiucă de Tulcea” în Registrul indicaţiilor geografice protejate (IGP).
  • Această nouă denumire se va alătura celor 1.760 de produse alimentare deja protejate.
5064 afișări
Imaginea articolului Salata cu icre de ştiucă de Tulcea, „exemplu emblematic al tradiţiei locale”. Comisia Europeană trece preparatul pe lista alimentelor protejate

FOTO: Facebook Comisia Europeană în România

„Salata cu icre de ştiucă de Tulcea” este o cremă pe bază de ulei de floarea-soarelui de culoare albă, obţinută din icre în amestec cu apă carbogazificată şi zeamă de lămâie. Este produsă în regiunea Tulcea, care include Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Potrivit celor de la Comisia Europeană (CE) salata are gustul specific al icrelor de ştiucă, completat şi subliniat de cel al icrelor de peşte din Delta Dunării, ca urmare a procesului de sărare şi maturare. „Salata cu icre de ştiucă de Tulcea” este un produs care utilizează în principal materii prime din regiune, formând o legătură puternică cu mediul natural al Deltei Dunării.

„Salata cu icre de ştiucă de Tulcea este un exemplu emblematic al tradiţiei locale de prelucrare a peştelui, care a evoluat de la recoltarea şi consumul de icre crude (în secolul al XIX-lea) până la prelucrarea acestora pentru a fi utilizate în bucătăria modernă (în secolul XX). Această nouă denumire se va alătura celor 1.760 de produse alimentare deja protejate”, anunţă reprezentanţii CE.

Indicaţiile geografice permit consumatorilor să aibă încredere şi să distingă produsele de calitate, ajutând, de asemenea, producătorii în comercializarea lor.

Indicaţia geografică protejată arată legătura dintre regiunea geografică specifică şi denumirea produsului. Produsele cu IGP pot fi alimente, produse agricole sau vinuri. Pentru a beneficia de această etichetă de calitate, cel puţin una dintre etapele de producţie, prelucrare sau preparare trebuie să aibă loc în regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici