Samsung deschide un nou front în faţa rivalului Apple, cu Galaxy S7 şi realitatea virtuală

Grupul sud-coreean Samsung a prezentat în cadrul unui eveniment la Barcelona noile Galaxy S7, dar şi tehnologie pentru realitate virtuală, în încercarea de a revitaliza linia de smartphone-uri premium şi de a recâştiga teren în faţa rivalului Apple, potrivit Bloomberg.

1112 afișări
Imaginea articolului Samsung deschide un nou front în faţa rivalului Apple, cu Galaxy S7 şi realitatea virtuală

Samsung deschide un nou front în faţa rivalului Apple, cu Galaxy S7 şi realitatea virtuală (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Noile telefoane vor fi puse la vânzare începând din 11 martie şi dispun de ecrane de 5,1 inci (13 centimetri), cu o variantă mai mare, de 5,5 inci (14 centimetri) în cazul modelelor Edge. Smartphone-urile sunt echipate cu procesoarele Exynos sau Qualcomm, produse de Samsung.

Chiar dacă noile telefoane arată aproape la fel ca linia S6, Samsung a decis să readucă slot-ul pentru card de memorie şi să introducă o baterie cu o capacitate mai ridicată.

Perioada precomenzilor a început pentru Galaxy S7 şi Galaxy S7 Edge duminică seara.

Pentru a recâştiga clienţi, Samsung a păstrat din caracteristicile modelelor de anul trecut şi a remediat punctele slabe ale precedentelor modele şi a evidenţiat potenţialul într-un viitoare boom al tehnologiei realităţii virtuale. Pe o piaţă a smartphone-urilor în stagnare, grupul sud-coreean are nevoie de un produs de succes, după ce S6 nu a reuşit să atingă obiexctivele record preconizate.

"Samsung încearcă să mute atenţia consuamtorilor către pachete de produse, precum căşti pentru realitate virtuală şi o cameră de 360 de grade, care să împiedice un declin al marjei smartphone-urilor", a declarat Lee Jae Yun, analist la Yuanta Securities.

Samsung a prezentat la World Mobile Congress, din Barcelona, o cameră capabilă să înregistreze la 360 de grade, proiectată să funcţioneze împreună cu S7.

Modelele S7 rezistă la apă până la 30 de minute la adâncimi de maxim 1,5 metri şi sunt disponibile în culorile auriu, argintiu, alb şi negru. De asemenea, telefoanele pot fi încărcate wireless şi au instalat cel mai recent sistem de operare Android al Google, Marshmallow.

Preţurile de vânzare depind de operatorii telecom, însă telefoanele S7 vor costa probabil cât a costat S6 anul trecut, a declarat directorul pentru marketing de produs al Samsung, Drew Blackard. Unii operatori telecom ar putea include şi o cască Gear VR cu smartphone-urile S7, a informat Samsung, fără să detalieze.

Vodafone România a anunţat că Galaxy S7 şi Galaxy S7 Edge sunt disponibile pentru precomandă pe site-ul companiei, precum şi în reţeaua de magazine proprii şi în reţeaua partenerilor.

"Noile terminale de la Samsung - Galaxy S7 şi Galaxy S7 Edge - vor putea fi achizionate de la Vodafone România în varianta de memorie de 32 GB, pe doua culori: negru şi auriu. La fiecare pre-comandă, clienţii vor primi, în plus, un Samsung Gear VR, în limita stocului disponibil", potrivit reprezentanţilor companiei.

Livrarea terminalelor care vor fi pre-comandate de utilizatori, în intervalul 21 februarie - 5 martie, se va face cu trei zile înainte de lansarea oficială, respectiv pe 8 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici