Samsung Galaxy S III a fost lansat. Care sunt caracteristicile celui mai recent smartphone

Samsung a prezentat la Londra Galaxy S III, o versiune mai mare şi mai puternică a celui mai important model al grupului sud-coreean, prin care vizează susţinerea creşterii pe piaţa smartphone-urilor şi ţinteşte câştigarea de cotă de piaţă de la Apple.

2192 afișări
Imaginea articolului Samsung Galaxy S III a fost lansat. Care sunt caracteristicile celui mai recent smartphone

Samsung Galaxy S III (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Galaxy S III dispune de tehnologie de recunoaştere facială şi un procesor mai puternic, care permite utilizatorilor să urmărească înregistrări video în timp ce scriu mesaje sau trimit un email, potrivit Wall Street Journal.

Samsung speră că noul model va reduce cota de piaţă a rivalului Apple înaintea lansării următorului model iPhone în acest an.

"S III este o evoluţie, dar nu o revoluţie. Este o îmbunătăţire, dar nu schimbă regulile jocului şi nici nu doboară iPhone. Strategia Samsung este de a oferi tehnologie bună la un preţ mai ieftin şi va pune puţin pe gânduri Apple. Va exercita presiune asupra Apple pentru a dezvolta un iPhone 5 mult îmbunătăţit", a afirmat directorul general al companiei de analiză Strategy Analytics, Neil Mawston.

Noul model vine în contextul aşteptărilor pentru intensificarea concurenţei pentru Samsung pe piaţa smartphone-urilor, nu doar din partea Apple, ci şi a producătorilor chinezi precum Huawei Technologies şi ZTE, care produc modele mai ieftine.

Samsung vrea să vândă peste 200 de milioane de smartphone-uri în acest an şi să controleze o cotă de 23-24% pe piaţa mondială a smartphone-urilor. Faţă de anul trecut, producţia ar creşte cu peste 20%.

Preşedintele diviziei pentru dispozitive mobile a Samsung, J.K. Shin, a refuzat să estimeze vânzări pentru noul model Galaxy sau să comenteze asupra preţului. Oficialul a afirmat doar că va fi mai scump ca predecesorul Galaxy S II, care se vinde în SUA fără abonament la circa 500 de dolari.

Noul telefon va ajunge în magazinele din Europa la sfârşitul lunii, iar în SUA în vară.

Galaxy S III funcţionează pe platforma Android a Google şi este echipat cu un chip mai rapid, un procesor quad-core dezvoltat de Samsung pentru a face faţă iPhone.

Smartphone-ul are şi capacităţi de recunoaştere facială şi vocală. Samsung afirmă că telefonul poate detecta mişcări ale ochiului şi poate stopa oprirea automată dacă utilizatorul priveşte la ecranul de 4,8 inch.

Versiunea anterioară din seria Galaxy S avea un ecran de 4,3 inch, în timp ce iPhone 4S are un ecran de 3,5 inch. Camera principală a Galaxy S III are o rezoluţie de opt megapixeli, la fel ca precedentul model şi comprabilă cu cea a iPhone.

Noua versiune va funcţiona în reţelele wireless 3G, dar modele pentru reţelele 4G vor fi disponibile în vară, a spus Shin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici