Samsung se aşteaptă la rezultate "nu prea bune", din cauza concurenţei cu Apple şi companii chineze

Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, se aşteaptă ca rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea să fie "nu prea bune", a declarat directorul financiar al companiei, Lee Sang Hoon, în contextul concurenţei acerbe cu Apple şi rivali din China.

155 afișări
Imaginea articolului Samsung se aşteaptă la rezultate "nu prea bune", din cauza concurenţei cu Apple şi companii chineze

Samsung se aşteaptă la rezultate "nu prea bune", din cauza concurenţei cu Apple şi companii chineze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Declaraţia directorului a fost confirmată de companie, după ce a apărut iniţial în presa din Coreea de Sud.

Analiştii consultaţi de Bloomberg se aşteaptă ca Samsung să anunţe pentru trimestrul care se încheie în iunie profit operaţional de 8.400 de miliarde de woni (8,2 miliarde de dolari).

Profitul companiei a scăzut de la nivelul record de 10.200 miliarde de woni înregistrat în trimestrul al treilea din 2013, întrucât telefoanele din gama Galaxy sunt concurante puternic de iPhone-ul Apple pe piaţa smartphone-urilor scumpe şi de companii din China pe segmentul dispozitivelor ieftine.

Samsung lansează televizoare de lux şi investeşte în cipuri de memorie, pentru a reduce dependenţa de divizia de telecomunicaţii a companiei, care generează peste trei sferturi din câştiguri.

Compania ar putea raporta rezultate financiare preliminare pentru trimestrul al doilea începând de săptămâna următoare.

Firma de cercetare IBK Securities estimează că livrările de smartphone-uri ale Samsung au scăzut de la 87,5 milioane de unităţi în primul trimestru la 78 milioane de unităţi în al doilea.

În timp ce Samsung a livrat anul trecut circa o treime din smartphone-urile vândute la nivel global, ascensiunea rivalilor din China a încetinit expansiunea companiei din Coreea de Sud. Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de cinci ori , la 100 de milioane de unităţi, până în 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici