Samsung va produce anul următor 40% din umătoarea generaţie de procesoare Apple

Grupul sud-coreean Samsung va produce anul următor 30-40% din următoarea generaţie de procesoare Apple, A8, întrucât compania taiwaneză TSMC, pe care Apple se baza pentru a scăpa de dependenţa de principalul său rival pe piaţa smartphone, nu va putea acoperi necesarul de componente.

344 afișări
Imaginea articolului Samsung va produce anul următor 40% din umătoarea generaţie de procesoare Apple

Samsung va produce anul următor 40% din umătoarea generaţie de procesoare Apple (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

TSMC va produce, probabil, restul de 60-70%, scrie publicaţia Korea Economic Daily, citată de portalul Engadget.

Iniţial, Apple a vrut ca TSMC să fie unicul furnizor al procesoarelor A8, însă compania nu poate livra o cantitate suficientă de cipuri, situaţie care obligă Apple să lucreze în continuare cu Samsung.

Samsung produce procesoare din seria A încă de la prezentarea de către Apple a A4 odată cu primul iPad în 2010. În contextul disputelor tot mai dure în instanţă între cei doi parteneri de afaceri, Apple a încercat să-şi reducă dependenţa de conglomeratul sud-coreean.

Apple a început la sfârşitul lunii septembrie vânzarea noilor modele iPhone, 5S şi 5C. Compania comercializat 9 milioane de iPhone-uri în primele trei zile, datele reprezentând un nou record pentru primul weekend de vânzare a smartphone-urilor. Modelul iPhone 5S este echipat cu procesor A7, iar 5C cu procesor A6.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici