Şapte oferte pentru lărgirea la trei benzi a tronsonului Moara Vlăsiei-Ploieşti

Un număr de şapte firme şi consorţii, din România, Spania şi Portugalia, au depus oferte pentru lărgirea la trei benzi a tronsonului de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti, valoarea estimativă a lucrărilor fiind de 196,85 milioane lei, fără TVA.

52 afișări
Imaginea articolului Şapte oferte pentru lărgirea la trei benzi a tronsonului Moara Vlăsiei-Ploieşti

Şapte oferte pentru lărgirea la trei benzi a tronsonului Moara Vlăsiei-Ploieşti (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ofertele au venit din partea Euroconstruct Trading 98/PA&CO International/Via Design (România), MonteAdriano Engenharia E Construcao (Portugalia), Lena Engenharia E Construcoes (Portugalia), Marcor Ebro/Proyectos Tecnicos Y Obras Civiles/Copisa Constructora Pirenaica (Spania), Spedition UMB, Colas România şi Sociedate de Construcoes Soares da Costa (Portugalia), a anunţat vineri Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Lucrările se vor desfăşura la autostrada Bucureşti-Ploieşti, pe tronsonul cuprins între km 19+500 şi km 45+000, respectiv Moara Vlăsiei-Ploieşti, unde lucrează deja, pentru soluţia cu două benzi pe sens, consorţiul Spedition UMB/Pa&Co Internaţional/Euroconstruct '98/Com-Axa. Contractul a fost atribuit în vara anului 2007 şi are o valoare de 249,74 milioane de euro.

CNADNR va analiza ofertele pentru a desemna câştigătorul licitaţie într-un termen de maxim 20 de zile.

"Urmează să analizăm ofertele primite şi chiar dacă perioada maximă legală este de 20 de zile, sperăm să finalizăm procedura in 10-15 zile", au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, surse din CNADNR.

Iniţial, şi primul tronson, între kilometrul 0 şi 19+500, a fost proiectat la două benzi, însă fostul ministrul al Transporturilor Ludovic Orban a decis schimbarea soluţiei tehnice de la două la trei benzi pe sens. Decizia lui Orban a fost criticată de actualul ministru, Radu Berceanu. Pe această porţiune lucrează o asociere italiană formată din firmele Impressa Pizzarotti şi Tirrena Scavi, valoarea contractului fiind de 152,8 milioane de euro.

Durata de execuţie a lucrării va fi negociată, iar termenul pentru predarea proiectului tehnic şi al detaliilor de execuţie este de 60 de zile.

Pentru a participa la negociere, investitorii interesaţi trebuie să depună o garanţie de 3,9 milioane lei, să fi avut o cifră de afaceri medie în ultimii trei ani de minim 330,855 milioane de lei şi să fi executat în ultimii cinci ani un tronson de autostradă sau drum naţional cu o lungime de cel puţin 7,5 kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici