Sarkozy: Cei care pariază împotriva euro vor pierde, deoarece Franţa şi Germania vor apăra moneda

Investitorii care pariază împotriva monedei euro vor pierde, deoarece Franţa şi Germania sunt determinate să apere moneda unică, a declarat joi, la Forumul Economic Mondial de la Davos, preşedintele francez, Nicolas Sarkozy.

14 afișări
Imaginea articolului Sarkozy: Cei care pariază împotriva euro vor pierde, deoarece Franţa şi Germania vor apăra moneda

Sarkozy: Cei care pariază împotriva euro vor pierde, deoarece Franţa şi Germania vor apăra moneda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sarkozy, care prezidează în acest an G20 şi G8, a afirmat la Davos că Parisul şi Berlinul vor lua noi măsuri, în următoarele săptămâni, în privinţa intergrării economice europene.

"Către cei care vor paria împotriva euro, fiţi atenţi cu banii petnru că suntem determinaţi cu desăvârşire să apărăm euro. Doamna Merkel şi eu însumi nu vor lăsa niciodată - aţi auzit, niciodată - euro să cadă. Să vă imaginaţi că am abandona euro este să nu înţelegeţi nimic despre psihologia ţărilor europene care s-au luptat între ele în războaie pe parcursul a zeci de ani. Este o chestiune de identitate europeană", a declarat Sarkozy în faţa liderilor politici şi din lumea afacerilor reuniţi în Elveţia.

Propunerea preşedintelui francez pentru un nou sistem monetar internaţional a fost primită cu răceală de Statele Unite, care consideră că un astfel de proiect reprezintă o încercare de subminare a hegemoniei dolarului. Însă Sarkozy a subliniat că nimeni nu încearcă să submineze dolarul, care ar rămâne principala monedă de rezerve a lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici