Sarkozy şi Merkel vor negocia direct cu creditorii Greciei o tăiere cu peste 50% a datoriilor

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german Angela Merkel intenţionează să negocieze personal, în cursul nopţii, cu băncile care acordă împrumuturi Greciei, pentru a le convinge să accepte o reducere a datoriilor "puţin mai mare de 50 la sută", anunţă surse europene.

371 afișări
Imaginea articolului Sarkozy şi Merkel vor negocia direct cu creditorii Greciei o tăiere cu peste 50% a datoriilor

Sarkozy şi Merkel vor negocia direct cu creditorii Greciei o tăiere cu peste 50% a datoriilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sarkozy şi Merkel "doresc să discute în această seară cu reprezentanţii băncilor", precizează sursele citate.

Franţa şi Germania sunt în prezent de acord pentru a cere o reducere "puţin mai mare de 50%" a datoriilor Greciei către deţinătorii privaţi de obligaţiuni.

Liderii europeni au convenit în luna iulie asupra celui de-al doilea acord de finanţare externă pentru Grecia, de 109 miliarde euro, care a inclus o contribuţie din partea creditorilor privaţi. Participarea băncilor şi companiilor de asigurări presupunea reducerea cu 21% a valorii obligaţiunilor Greciei cu maturitatea până în 2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici