Şase proiecte româneşti se află pe lista Google a inovatorilor din Estul şi Centrul Europei

Şase persoane şi proiecte din România se află pe lista New Europe 100, reţeaua de persoane inovatoare din ECE, selectate de Google, Res Publica, Financial Times şi Fondul Visegrad, precum şi alte instituţii din Europa Centrală şi de Est.

212 afișări
Imaginea articolului Şase proiecte româneşti se află pe lista Google a inovatorilor din Estul şi Centrul Europei

Şase proiecte româneşti se află pe lista Google a inovatorilor din Estul şi Centrul Europei

New Europe 100 are ca obiectiv construirea în regiune a unei reţele de inovatori, care să se sprijine reciproc şi să stimuleze dezvoltarea. Pe lista anului 2017 se regăsesc şase lideri şi echipe din România, cu proiecte şi activităţi din domenii diverse, de la codare şi securitate cibernetică la artă şi realitate augmentată.

Nominalizaţii din România sunt: Cristiana Bogăţeanu, Academia Inventează; Alin Chiriac, Adfaber.org; Sergiu Ardelean, Artivive; Florin Talpeş, Bitdefender BOX; Daniel Dines, uipath.com; Ana Maria Udrişte, Avocatoo.

“Ediţia de anul acesta se axează pe ‘jocul de echipă’: pentru ca inovaţiile să devină un motor durabil al creşterii în economia digitală, acestea trebuie să se bazeze pe reţele de contacte şi cooperare regională. Succesul regiunii noastre la scară globală poate fi consolidat prin coordonarea eforturilor tehnologice, prin partajarea de cunoştinţe şi experienţe, precum şi prin promovarea intereselor Europei Centrale şi de Est, ca regiune care stimulează inovaţiile, cu un nivel ridicat de ambiţii şi deschidere faţă de întreprinzătorii care experimentează şi îndrăznesc să îşi asume riscuri” – a declarat Marta Poślad, director Politici Publice & Relaţii Guvernamentale Google, Europa Centrală şi de Est.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici