Sberbank intenţionează să vândă activele din Ungaria şi Slovacia

Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, intenţionează să vândă operaţiunile deţinute în Ungaria şi Slovacia, OTP şi UniCredit fiind interesate de divizia slovacă a Sberbank.

179 afișări
Imaginea articolului Sberbank intenţionează să vândă activele din Ungaria şi Slovacia

Sberbank intenţionează să vândă activele din Ungaria şi Slovacia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Activele deţinute de Sberbank în Slovacia erau evaluate la 2 miliarde de euro la finalul anului 2013, în timp ce activele băncii ruseşti din Ungaria erau estimate la 1,6 miliarde de euro.

Grupul bancar italian UniCredit, banca OTP din Ungaria şi grupul de investiţii Penta din Cehia şi-au manifestat interesul pentru preluarea diviziei Sberbank din Slovacia, potrivit cotidianului Lidove Noviny din Cehia.

"Sberbank din Cehia nu este de vânzare, dar se pregăteşte deja o tranzacţie în ceea ce priveşte Ungaria şi Slovacia", a declarat una dintre surse.

Diviziile Sberbank sunt deţinute prin Sberbank Europe, care a preluat în 2012 divizia din Europa Centrală şi de Est a grupului austriac Volksbank, cu excepţia Volksbank România.

Mai mulţi oficiali ai OTP au declarat în ultima perioadă că banca se află în căutarea unor oportunităţi de preluare a unor active, în special pe pieţele unde grupul ungar este deja prezent, scrie portofoliu.hu.

În acest sens, în luna ianuarie, OTP Bank România a finalizat achiziţia Millennium Bank România, de la Banco Comercial Português, printr-o tranzacţie în valoare de 39 de milioane de euro. În urma acestei tranzacţii, cota de piaţă a OTP a crescut la circa 2%, ocupând locul 13 în topul băncilor de pe piaţa românească.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici