Scădere abruptă a bursei din New York la deschiderea şedinţei de tranzacţionare. Declin al acţiunilor din tehnologie

  • Wall Street, bursa de la New York, cea mai mare la nivel mondial în funcţie de valoarea de piaţă a companiilor listate, înregistrează scăderi abrupte la puţin timp de la şedinţa de tranzacţionare de joi, declin determinat în mare parte de acţiunile din tehnologie.
  • La ora 18:00 (ora României) bursa americană înregistra un declin de 3,4% prin prisma indicelui S&P 500 şi de aproape 5% prin prisma Nasdaq, arată datele agregate de ZF.
  • Dow Jones s-a depreciat cu 2,6%, potrivit Marketwatch.
690 afișări
Imaginea articolului Scădere abruptă a bursei din New York la deschiderea şedinţei de tranzacţionare. Declin al acţiunilor din tehnologie

Scădere abruptă a bursei din New York la deschiderea şedinţei de tranzacţionare. Declin al acţiunilor din tehnologie

“Numărul americanilor care solicită ajutor de şomaj a scăzut la 881.000, în scădere de la 1 milion în săptămâna precedentă. Între timp, S&P 500 şi Nasdaq se tranzacţionează în scădere pe măsură ce raliul companiilor de tehnologie pierde putere. Acţiunile Apple Inc, Adobe Inc, Nvidia Corp şi Netflix, care au crescut cu peste 70% anul acesta, au scăzut între 1,4% şi 2,3% în tranzacţionarea premarket”, se arată într-un raport al XTB România.

Pe măsură ce vânzările acţiunilor din tehnologie accelerează, ca urmare a creşterii preţului de la începutul anului, de exemplu 70% pentru Apple, care înregistrează acum o scădere de 7%, impactul se resimte şi la principalii indici bursieri americani. Şi alte acţiuni cu evoluţii consistente în 2020 se depreciază joi: 8% pentru Tesla, 5% pentru Amazon, 12% pentru Zoom.

Acţiunile Tesla au suferit o lovitură după ce cel mai mare acţionar al său, Baillie Gifford, şi-a redus participaţia de la 6,32% la mai puţin de 5%. Compania de investiţii a explicat că a luat măsurile din cauza restricţiilor de portofoliu după ce recentul raliu al acţiunilor Tesla a mărit procentul global din deţinerile companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici