Scandalul emisiilor poluante: Registrul Auto Român nu a sancţionat reprezentanţii grupului Volkswagen

Registrul Auto Român (RAR) nu a aplicat sancţiuni reprezentanţilor grupului Volkswagen (VW), pentru că autovehiculele destinate pieţei europene, la care au fost utilizate dispozitive de manipulare a emisiilor poluante, deţin omologare CE de tip, potrivit datelor transmise de RAR agenţiei MEDIAFAX.

4581 afișări
Imaginea articolului Scandalul emisiilor poluante: Registrul Auto Român nu a sancţionat reprezentanţii grupului Volkswagen

Registrul Auto Român nu a sancţionat reprezentanţii grupului Volkswagen în scandalul Dieselgate

Potrivit informaţiilor furnizate de RAR, la solicitarea MEDIAFAX, autovehicule produse de grupul Volkswagen, destinate pieţei europene, la care au fost utilizate anumite dispozitive sau tehnici de manipulare a emisiilor poluante care ar influenţa valorile oxizilor de azot, deţin omologare CE de tip. În astfel de cazuri, legislaţia europeană impune remedierea neconformităţilor prin acţiunea de rechemare a vehiculelor.

De altfel, autoritatea de omologare germană KBA, cea care a acordat majoritatea omologărilor comunitare, nu a retras omologările CE de tip respective şi nu a impus producătorului identificarea şi aplicarea unor soluţii de remediere a problemelor constatate.

Măsurile de remediere şi calendarul de aplicare au fost prezentate de constructor către autoritatea de omologare germană (KBA), iar după identificare şi aprobare, KBA a transmis celorlalte autorităţi de omologare calendarul de punere în aplicare a măsurilor. Conform comunicărilor oficiale, KBA permite implementarea măsurilor treptat, după efectuarea unor testări multiple, luând în considerare o multitudine de particularităţi ale vehiculelor cărora le sunt destinate. Măsura se adresează, de regulă, unor vehicule în funcţiune, cu grade diferite de utilizare şi de întreţinere. Ulterior, autoritatea de omologare germană informează punctual, pentru fiecare lot de vehicule care au caracteristici similare, punerea pe piaţă a modalităţii de remediere.

În scopul aplicării prevederilor directivei, RAR a fost de la început în legătură cu KBA şi cu reprezentantul grupului Volkswagen în România şi, după startul acţiunii de rechemare, conform prevederilor legale, supraveghează respectarea calendarului propus şi aprobat. Astfel, a fost stabilit împreună cu reprezentantul grupului Volkswagen în România că acesta va raporta lunar vehiculele care au efectuat acţiunea de rechemare prin reţeaua naţională de dealeri autorizaţi ai grupului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici