Schwarzenegger vrea reducerea cu 10% a salariilor angajaţilor publici din California

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, propune reducerea permanentă, cu 10%, a salariilor funcţionarilor publici precum şi majorarea contribuţiilor la programele de pensii ale cetăţenilor acestui stat american, în bugetul anului fiscal 2011.

20 afișări
Imaginea articolului Schwarzenegger vrea reducerea cu 10% a salariilor angajaţilor publici din California

Schwarzenegger vrea reducerea cu 10% a salariilor angajaţilor publici din California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2009, cei 200.000 de angajaţi în sectorul public din California au primit salarii cu 14% mai mici, ca măsură temporară.

Anul fiscal 2011 va începe în luna iulie a anului curent.

Măsurile vor aduce economii de 1,6 miliarde de dolari în viitorul an fiscal, potrivit publicaţiei Sacremento Bee.

Schwarzenegger va propune, vineri, un buget de 82,9 miliarde de dolari, care implică un deficit de 19,9 miliarde de dolari, în următoarele 18 luni, conform unor date guvernamentale citate de publicaţie.

Los Angeles Times a relatat că Schwarzenegger vrea să obţină fonduri federale de opt miliarde de dolari, intenţionând ca în lipsa acestora să sisteze programul de asistenţă socială Calworks.

Proiectul de buget prevede reduceri drastice ale costurilor pentru transporturile publice,asistenţă medicală şi socială, dar şi extinderea activităţilor de extracţie petrolieră în zona coastei Santa Barbara.

Propunerile ar putea să fie contestate de democraţi, care au criticat reducerea salariilor angajaţilor publici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici