Scurtarea săptămânii de lucru, experimentată în Noua Zeelandă. Unilever reduce programul la patru zile

Gigantul din sectorul bunurilor de larg consum Unilever a anunţat că va testa săptămâna de lucru de patru zile pentru toţi angajaţii săi din Noua Zeelandă, relatează Reuters.

636 afișări
Imaginea articolului Scurtarea săptămânii de lucru, experimentată în Noua Zeelandă. Unilever reduce programul la patru zile

Scurtarea săptămânii de lucru, experimentată în Noua Zeelandă. Unilever reduce programul la patru zile / Profimedia

Experimentul va începe săptămâna viitoare şi va dura 12 luni până în decembrie anul viitor.

Angajaţii vor fi plătiţi pentru cinci zile. Obiectivul este de a modifica modul în care se munceşte.

Mişcarea reprezintă un „experiment” prin care compania vrea afle dacă scurtarea săptămânii de lucru cu o zi va „aduce schimbări pozitive în ceea ce priveşte munca angajaţilor”, a declarat Nick Bangs, director general pentru regiunea Noii Zeelande din cadrul Unilever.

„Credem că vechile obiceiuri de muncă sunt depăşite nu ne mai reprezintă obiectivele”, a adăugat Bangs.

Compania va evalua la sfârşitul procesului dacă va extinde săptămâna de lucru de 4 zile către întreaga forţă de muncă pe care o deţine la nivel global – circa 155.000 de angajaţi.

În mai, prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern a declarat că firmele ar trebui să implementeze o astfel de măsură în ideea de a alimenta nivelul de productivitate, oferindu-le angajaţilor şansa de a-şi pune în echilibru viaţa personală şi cea profesională.

Unilever are în portofoliu produse alimentare (sub brandurile Knorr şi Lipton), produse de îngrijire personală (Rexona, Dove) şi de îngrijirea locuinţei (Dero).

Economistul britanic John Maynard Keynes a scris în 1930 că, peste o sută de ani, tehnologia va ajunge la un punct care îi va permite majorităţii oamenilor să lucreze 15 ore pe săptămână, timp în care productivitatea va creşte substanţial.

Deşi predicţia nu pare să se adeverească, Microsoft Japonia a declarat anul trecut că nivelul de productivitate a crescut cu 40% când angajaţii au lucrat doar patru zile pe săptămână, iar costurile de electricitate au scăzut cu 23%

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici