Veşti bune pentru operatorii de plaje: Primesc scutiri la plata chiriilor pentru anul 2020

  • Operatorii de plaje de pe litoral primesc scutiri de 30 la sută la plata chiriilor pentru anul 2020.
  • Actul normativ propus de Administraţia Naţională Apele Române a fost aprobat marţi în şedinţa de Guvern.
101 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru operatorii de plaje: Primesc scutiri la plata chiriilor pentru anul 2020

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, actul normativ are rolul de a sprijini operatorii de plaje care au încheiate contracte cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral.

„Prin actul normativ aprobat astăzi (marţi - n.r.) în şedinţa de Guvern, titularii contractelor de închiriere la Marea Neagră sunt scutiţi de la plata sumei datorate cu titlu de chirie. Această sumă reprezintă o reducere cu 30% din contravaloarea contractelor de închiriere pentru anul 2020. În mod evident, aceste sume nu vor mai fi incluse la plata datoriilor scadente”, a declarat Ervin Molnar, director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

Propunerea răspunde solicitărilor formulate de operatorii economici care au încheiat contracte de închiriere a plajelor, ţinând cont de faptul că activităţile aferente sezonului estival 2020 nu se desfăşoară la capacitate optimă, din cauza măsurilor de protecţie stabilite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 pe teritoriul României, au anunţat reprezentanţii Apelor Române.

„Propunerea noastră îşi doreşte să fie o compensare a pierderilor financiare pe care operatorii de plaje le au sau le-ar putea avea în acest sezon estival”, a adăugat Ervin Molnar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici