Se construieşte mai puţin în toată ţara: numărul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale s-a redus în primele 7 luni

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale s-a redus în primele şapte luni ale anului cu 9,4%, la un total de 26.577 avize, toate regiunile României fiind în scădere, arată datele INS.

233 afișări
Imaginea articolului Se construieşte mai puţin în toată ţara: numărul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale s-a redus în primele 7 luni

Se construieşte mai puţin în toată ţara: numărul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale s-a redus în primele 7 luni

În Nord-Est, numărul de autorizaţii a fost cu 629 mai mic, în Sud-Muntenia cu 599, în Bucureşti-Ilfov cu 418, în Vest cu 299, în Sud-Vest Oltenia cu 279, în Sud-Est cu 273, în Nord-Vest cu 241 şi în Centru cu 27.

În luna iulie 2022, numărul de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale s-a redus cu 21% faţă de iulei 2021, în timp ce suprafaţa utilă totală a crescut cu 0,5%.

În profil teritorial, scăderea (-1026 autorizaţii) numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale este reflectată în toate regiunile de dezvoltare.

Comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, în luna iulie 2022 s-a înregistrat o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri nerezidenţiale (-18,5%) şi o creştere a suprafaţei utile totale (Ă0,8%).

În profil teritorial, creşterea suprafeţei utile (Ă2116 mp) la autorizaţiile de construire eliberate pentru clădirile nerezidenţiale este reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Muntenia (Ă16122 mp), Centru (Ă14921), Sud-Est (Ă4063) şi Nord-Est (Ă2573).

Scăderi s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Vest (-15639 mp), Bucureşti-Ilfov (-10782), Sud-Vest Oltenia (-7066) şi Nord-Vest (-2076).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici