- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.07.2024, 13:16)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Seceta ameninţă să distrugă rasa de capre siciliene din laptele cărora se face brânză ricotta
Un soare arzător care străluceşte pe dealurile aride din San Cataldo, în Sicilia, este un semn de disperare pentru crescătorii locali de capre în căutare disperată de mâncare în peisajul arid.
Urmărește
748 afișări
Imagine cu caracter ilustrativ
„Terenul de păşunat este zero”, a declarat Luca Cammarata, unul dintre crescătorii de capre, pentru Reuters, uitându-se cu tristeţe la caprele sale „Girgentana”, o rasă locală pe care el şi colegii săi crescători de animale au încercat să o protejeze şi să o înmulţească, dar care este acum ameninţată cu dispariţia.
Deficitul de apă afectează foarte puternic zonele centrale ale Siciliei, cum ar fi San Cataldo, în provincia Caltanissetta, iar rezervoarele sunt secate sau funcţionează la niveluri foarte scăzute. Seceta prelungită de anul trecut a determinat autorităţile siciliene să raţionalizeze apa, chiar şi pentru uz casnic în marile oraşe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un testament atipic. Warren Buffett își provoacă copiii să cheltuiască 144 de miliarde de dolari în zece ani de la moartea sa în scopuri filantropice
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Toamnă cu temperaturi mai ridicate decât cele normale
-
Războiul din Ucraina, ziua 940. Ursula von der Leyen vizitează Kievul pentru a aborda provocările energetice ale Ucrainei/ Comandanţii ruşi au avertizat despre incursiunea ucraineană în Kursk cu luni înainte, dezvăluie documente confiscate / SUA impune sancţiuni entităţilor ruse care sprijină activităţile ilicite ale Coreei de Nord
-
Donald Trump spune că evreii vor fi parţial de vină dacă va pierde alegerile
Crescătorii locali, care se luptă să obţină apă, se tem acum că ar putea fi forţaţi în curând să trimită animalele, crescute de secole pentru produse lactate, inclusiv brânză ricotta, la abator.
„Nu există nicio altă cale, nicio altă soluţie”, a spus Cammarata. „Dacă până şi ultima picătură de apă care cade din cer nu este colectată, Sicilia va deveni un deşert”.
Costul consumului de apă s-a dublat pentru Cammarata, care trebuie să se bazeze pe camionul cisternă al Departamentului Carabinierilor Forestieri, care ajunge la fiecare 15 zile la fermele şi crescătorii de animale din provincie.
„Oferim sprijin acestor ferme care se luptă cu această secetă fără precedent”, a declarat Alessandro Panzarella, membru al Comandamentului carabinierilor pentru silvicultură, mediu şi agroalimentar, care, cu camionul său cisternă de culoare verde măsliniu, conduce pe drumuri aride şi prăfuite pentru a ajuta la aducerea de provizii vitale.
„Cu un singur camion-cisternă pentru întreaga provincie, devine imposibil să satisfacem nevoile tuturor fermierilor”, a spus el.
„Am vizitat multe ferme din provincia Caltanissetta şi situaţia este dezastruoasă.”
Producţia agricolă din întreaga Italie a scăzut anul trecut, deoarece producţia de vin, fructe şi ulei de măsline a fost afectată de fenomenele meteorologice extreme legate de schimbările climatice.
Sicilia a suferit luni de precipitaţii sub medie, iar guvernul italian a declarat stare de urgenţă. Insula a fost afectată de temperaturile ridicate legate de schimbările climatice, stabilind în 2021 un record european de căldură de 48,8°C.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ucraina cere ajutor statului român. Ministrul de Externe vrea ca România să doboare dronele rusești
Citește pe www.zf.ro: ”Fără milă”: Multinaţionala prezentă şi în România care a decis să cheme înapoi angajaţii 5 zile pe săptămână la birou
Citește pe www.zf.ro: Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Ioan Vâţ, ALPLA: „În 2025, vrem să majorăm capacitatea de producţie din fabrica de PET reciclat pe care o avem la Târgu-Mureş“
Citește și: Sorin Grindeanu, avertisment pentru cei care fac centura de sud a Craiovei: „Nu sunt mulţumit.”
Citește și: Meta va plăti 1,4 miliarde de dolari pentru a soluţiona procesul privind datele de recunoaştere facială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
”Fără milă”: Multinaţionala prezentă şi în România care a decis să cheme înapoi angajaţii 5 zile pe săptămână la birou
Cum a reuşit un magnat indian să întoarcă cu susul în jos una dintre cele mai scumpe piete imobiliare din lume
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce s-a întâmplat cu băiatul de 9 ani care a șocat România după ce și-a ucis bunica. Tatăl, un cunoscut tenor, încearcă reabilitarea fiului său
CANCAN.RO
Cele 6 zodii care dau lovitura în octombrie 2024. Au parte de ascensiune profesională și abundență financiară
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe