Secretarul trezoreriei americane o trimite la şcoală pe Greta Thunberg: „Este ea economistul şef? Cine este ea, sunt confuz"

Steven Mnuchin, secretarul Trezoriei americane, i-a recomandat activistei de mediu Greta Thunberg să meargă la facultate şi să studieze economie înainte să recomande Statelor Unite să pună capăt investiţiilor în exploatarea combustibililor fosili, relatează CNBC şi The Guardian.

1631 afișări
Imaginea articolului Secretarul trezoreriei americane o trimite la şcoală pe Greta Thunberg: „Este ea economistul şef? Cine este ea, sunt confuz"

Sursa FOTO: Profimedia Images

Într-o conferinţă de presă la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, Mnuchin a fost întrebat dacă Statele Unite ar trebui să înceteze complet şi imediat investiţiile în sectorul combustibililor fosili, după cum a sugerat Thunberg.

Iniţial, ministrul de finanţe american s-a prefăcut că nu ştie cine este Thunberg, după care a respins îngrijorările activistei de mediu drept prost-informate.

"Este ea economistul şef? Cine este ea, sunt confuz", a spus Mnuchin, după care a clarificat că a glumit.

Persoanele care cer dezinvestire ar trebui să ţină minte că există "probleme enonomice semnificative (asociate), probleme cu locuri de muncă", a mai spus secretarul trezoreriei din administraţia Trump.

"După ce se duce şi studiază economie la facultate se poate întoarce pentru a ne explica", a spus Mnuchin.

Presat în cadrul conferinţei în relaţie cu "criza climatică", tema ediţiei din acest a Forumului Economic Mondial din acest an, Steve Mnuchin a afirmat că problemele climatice sunt "în mod clar complicate".

În 2017, arderea combustibililor fosili a reprezentat cca 76-77% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial. Pe locul al doilea se clasează agricultura cu cca 10%.

Discuţiile pe subiect vin după ce, conform estimărilor preliminare, anul 2019 a fost cel mai cald din istorie în materie de temperatura oceanelor, precum şi al doilea cel mai cald an din istorie în ceea ce priveşte temperaturile medii la nivel global. Anul 2019 a fost marcat de mai multe incendii devastatoare de vegetaţie în Statele Unite, pădurea Amazoniană şi Australia, evneimente catalogate a fi parte din tendinţa fenomenelor extreme asociată schimbărilor climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici