Şeful Apple se retrage din activitate pentru şase luni

Cofondatorul şi directorul general al Apple, Steve Jobs, una dintre cele mai importante personalităţi ale industriei IT, se retrage din activitate pentru şase luni, până în iunie, acuzând probleme de sănătate, situaţie care nelinişteşte investitorii în privinţa viitorului grupului.

25 afișări
Imaginea articolului Şeful Apple se retrage din activitate pentru şase luni

Şeful Apple se retrage din activitate pentru şase luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jobs este considerat principalul motor de creaţie al popularei game de produse Apple, care include computerele Mac, media playerele iPod şi telefoanele mobile multimedia iPhone.

După revenirea lui Jobs la conducerea companiei, în urmă cu zece ani, Apple a înregistrat o creştere explozivă a vânzărilor, datorită inovaţiilor şi facilităţilor introduse în gama de produse.

În acest context, multe voci consideră că Apple nu are capacitatea de a continua să introducă inovaţii spectaculoase, cu potenţial foarte ridicat de marketing, în cazul plecării lui Steve Jobs.

Acţiunile companiei s-au prăbuşit cu 7% miercuri, după anunţul lui Jobs, şi ar putea înregistra noi scăderi pe parcursul şedinţei de joi.

Totuşi, unii analişti consideră că, deşi Apple va "simţi lipsa" principalului artizan al gamei de produse, Jobs nu este de neînlocuit.

Modelul de dezvoltare şi evenimentele din ultimii ani au anticipat iminenţa retragerii lui Steve Jobs, promovându-l totodată pe directorul operaţional al Apple, Tim Cook, ca principal candidat la preluarea atribuţiilor actualului lider.

În prezent, compania se confruntă cu prăbuşirea cheltuielilor de consum ale populaţiei, ca urmare a crizei financiare şi recesiunii, iar publicul şi investitorii cer o inovaţie majoră care să "aprindă" gama de produse oferită de Apple.

Jobs a anunţat, miercuri, că se retrage din activitate până în iunie, pentru a-şi rezolva problemele de sănătate, "care s-au dovedit mai complicate decât păreau iniţial".

Analistul Oppenheimer Yair Reiner a spus că anunţul lui Jobs nu va avea niciun impact asupra activităţii Apple în acest an, însă va afecta cu siguranţă ideile aflate încă pe masa de lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici