Şeful BCE cere din nou reforme în guvernanţa zonei euro

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE) a pledat din nou, la o conferinţă la Londra, în favoarea reformelor în guvernanţa zonei euro, precum introducerea de sancţiuni mai stricte în cazul derapajelor bugetare.

169 afișări
Imaginea articolului Şeful BCE cere din nou reforme în guvernanţa zonei euro

Şeful BCE cere din nou reforme în guvernanţa zonei euro (Imagine: Shutterstock)

"Criza a scos în evidenţă slăbiciunile din structura guvernanţei economice a uniunii economice şi monetare, care trebuie rezolvate urgent", a spus Trichet.

El a arătat că actuala guvernanţă a zonei euro nu a fost aplicată corect şi, lucru mai important, nu dispune de suficiente elemente de constrângere.

Trichet a subliniat că BCE susţine, printre altele, "un regim de sancţiuni mai rapid şi automatizat" pentru ţările care nu îşi respectă angajamentele bugetare.

"Ultimele luni au arătat în mod special importanţa de a rezolva rapid dezechilibrele interne şi externe", a adăugat şeful BCE.

El a pledat totodată pentru necesitatea de a impune sancţiuni financiare "într-un stadiu precoce", fără aprecieri discreţionare, pentru a îmbunătăţi disciplina în rândul statelor membre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici