Şeful Curţii de Conturi vrea un sistem avansat de audit: Creşte calitatea rapoartelor către cetăţeni

Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi a României, a discutat cu omologul său slovac, în cadrul vizitei desfăşurate la Bratislava, despre importanţa unui sistem avansat de audit. Acesta ar creşte calitatea rapoartelor transmise către Parlament şi societatea civilă, spune Busuioc.

584 afișări
Imaginea articolului Şeful Curţii de Conturi vrea un sistem avansat de audit: Creşte calitatea rapoartelor către cetăţeni

Şeful Curţii de Conturi vrea un sistem avansat de audit: Creşte calitatea rapoartelor către cetăţeni

“Într-o societate aflată într-un proces continuu de modernizare se impune alinierea instituţiilor noastre cu progresele din domeniul digitalizării. Un sistem informatic performant poate asigura operativitatea şi trasabilitatea desfăşurării activităţii Instituţiilor Supreme de Audit într-o abordare obiectivă, asigurând astfel acurateţea datelor verificate în misiunile de audit şi creşterea calităţii rapoartelor transmise către Parlament şi societatea civilă. În acest sens, implementarea unui sistem informatic avansat este o condiţie esenţială pentru asigurarea premiselor în vederea eficientizării activităţii de audit”, a declarat Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi.

De altfel, unul dintre subiectele importante din cadrul discuţiilor de la Bratislava dintre delegaţia română şi cea slovacă, în frunte cu Karol Mitrik, preşedintele Biroului Suprem de Audit al Republicii Slovace, a fost promovarea unei comunicări eficiente cu opinia publică prin elaborarea rapoartelor de audit într-un limbaj facil, accesibil cetăţeanului ca beneficiar final.

În context, discuţia a vizat şi necesitatea modernizării SAI-urilor în auditul public extern din perspectiva implementării progreselor din domeniul IT&C prin racordarea activităţii de audit la tehnici si instrumente specifice.

“Suntem în plin proces de definitivare a strategiei de dezvoltare instituţională pentru perioada 2020 – 2024 şi ne propunem să fim un partener real pentru Guvern şi Parlament, să creştem calitatea rapoartelor noastre şi să introducem mai multe activităţi în domeniul auditului de performanţă. Vrem să fim un SAI modern şi deschis pentru societate.”, a spus şi Karol Mitrik, preşedintele Biroului Suprem de Audit al Republicii Slovace, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Din delegaţia oficială, alături de preşedintele Curţii de Conturi a României, au făcut parte Aurel Dumitru, consilier de conturi, Ioan Hurjui, consilier de conturi, Miron Nica, consilier de conturi, Florin Cristian Cruceru, director al Camerei de Conturi Caraş-Severin şi Dragoş Budulac, director al Direcţiei Relaţii Externe şi Protocol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici