Şeful delegaţiei FMI: România va avea o creştere economică modestă şi în 2013

Şeful delegaţiei FMI Erik de Vrijer a opinat, în întrevederea cu preşedintele Băsescu, că România va avea o creştere economică "modestă" şi în 2013 chiar şi pe fondul unei recolte agricole mai bune, ţinând însă cont de dificultăţile la absorbţia fondurilor europene şi amânarea reformelor structurale

486 afișări
Imaginea articolului Şeful delegaţiei FMI: România va avea o creştere economică modestă şi în 2013

Erik de Vrijer (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ştiţi că creşterea economică anul acesta este cel mai probabil moderată, mai mică decât anul trecut, de asemenea şi din cauza secetei din agricultură. Privind mai departe, ni se pare că creşterea economică va rămâne modestă şi în 2013, chiar dacă situaţia din agricultură se va normaliza. Dar, aşa cum ştiţi, sunt dificultăţile în mobilizarea fondurilor europene pentru a finanţa investiţiile, care sunt cheia creşterii, dar mai sunt şi amânările din reformele structurale care vor frâna oarecum creşterea anul viitor", a apreciat oficialul FMI.

De asemenea, el a arătat că "provocarea pentru România" în perioada următoare este să revină la "o situaţie solidă" privind creşterea economică şi convergenţa cu restul Europei.

De Vrijer a menţionat că această misiune a delegaţiei FMI, UE şi Băncii Mondiale este una "de început", înaintea următoarelor alegeri legislative şi formării unui nou guvern, adăugând că se vor întoarce la începutul anului viitor pentru o nouă analiză a situaţiei din România.

Preşedintele Traian Băsescu a primit, joi, la Palatul Cotroceni, delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici