Şeful Nokia: Încercăm să vindem fabrica de la Jucu către o altă companie. Consumatorii s-au orientat către smartphones

Nokia va căuta potenţiali investitori interesaţi de fabrica de la Jucu, cu intenţia de a vinde această unitate către o altă companie, a declarat joi preşedintele grupului finlandez, Stephen Elop.

844 afișări
Imaginea articolului Şeful Nokia: Încercăm să vindem fabrica de la Jucu către o altă companie. Consumatorii s-au orientat către smartphones

Şeful Nokia, Stephen Elop (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a precizat că, în acest interval, la fabrica de la Jucu vor fi păstraţi doar angajaţii serviciului de vânzări, restul personalului urmând să fie disponibilizat.

Preşedintele Nokia a explicat decizia companiei de a se retrage din România prin faptul că majoritatea consumatorilor s-au orientat în ultimul timp spre aparatele tip smartphone.

"Nokia încearcă să se mişte mai repede decât piaţa", a spus Elop.

El a arătat totodată că a avut discuţii în ultimele 12-18 ore cu Guvernul de la Bucureşti, anunţând oficialii despre decizia Nokia de a pleca din România.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici