Şeful producătorului de ketchup Heinz ar putea primi peste 200 mil. dolari dacă pleacă din companie

Directorul general al producătorului de ketchup Heinz, William Johnson, ar putea primi peste 200 de milioane de dolari dacă părăseşte compania la preluarea controlului de către noii acţionari, în urma unei tranzacţii de 28 de miliarde de dolari.

142 afișări
Imaginea articolului Şeful producătorului de ketchup Heinz ar putea primi peste 200 mil. dolari dacă pleacă din companie

William Johnson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Companiile Berkshire Hathaway, condusă de Warren Buffet, şi 3G au anunţat în februarie un acord pentru preluarea Heinz printr-o tranzacţie evaluată la 28 de miliarde de dolari, inclusiv datorii. Achiziţia nu a fost încă aprobată de acţionarii Heinz.

Suma totală pe care şeful Johnson ar putea să o încaseze include o plată 56 de milioane de dolari prevăzută pentru despărţirea de companie, 57 de milioane de dolari reprezentând pensie şi compensaţii amânate, precum şi acţiuni de 99,7 milioane de dolari aflate sub controlul acestuia, potrivit unui document transmis comisiei pentru bursă şi valori mobiliare din SUA.

Pachetul de compensaţii financiare pentru şeful Heinz ar fi printre cele mai mari zece astfel de plăţi primite de directorii de companii americane, potrivit unui raport de anul trecut al firmei Governance Metrics International. Doar şase directori americani au primit mai mult de 200 de milioane de dolari la plecarea din companie.

"Suma reprezintă succesul directorului general Johnson în a spori activele acţionarilor cu miliarde de dolari în perioada de 15 ani în care a fost preşedinte şi CEO", a afirmat un purtător de cuvânt al Heinz, adăugând că pachetul financiar include şi acţiuni obţinute de Heinz pe parcursul carierei sale de 30 ani în companie.

Johnson, 64 de ani, a devenit director general în 1998 şi a susţinut extinderea companiei prin circa 40 de achiziţii. În anul fiscal 2012, Heinz a înrgistrat vânzări de 11,7 miliarde de dolari, cu 8,8% mai mult faţă de anul anterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici