Serviciul de hărţi al Apple, victimă a unui conflict cu Google

Unul dintre cele mai utilizate servicii disponibile pe iPhone, Apple maps, a devenit victimă a unui conflict al companiei cu Google pe piaţa de telefonie mobilă.

889 afișări
Imaginea articolului Serviciul de hărţi al Apple, victimă a unui conflict cu Google

Serviciul de hărţi al Apple, victimă a unui conflict cu Google (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noua aplicaţie de hărţi a Apple care va fi disponibilă în această săptămână pe piaţă împreună cu iPhone 5 a fost criticată de analişti, pentru că nu oferă informaţii referitoare la transporturile publice şi uneori dă instrucţiuni confuze utilizatorilor, relatează Bloomberg.

"Apple consideră că poate oferi clienţilor servicii mai bune decât Google. Dar pe termen scurt Google are o aplicaţie de hărţi mai bună, iar deţinătorii de iPhone vor avea de suferit", a declarat Sarah Rotman Epps, analist la Forrester Research.

Reprezentanţii Apple, care descriu serviciul de hărţi ca o schimbare fundamentală a iPhone 5, au construit aplicaţia de navigare în plin război cu Google, care a oferit companiei aplicaţia Google Maps de la introducerea iPhone în 2007.

Apple a construit o aplicaţie înlocuitoare pentru că a vrut să restrângă relaţiile cu Google şi nu din cauza unor deficienţe ale produsului, au spus două surse apropiate situaţiei.

Rivalitatea Apple cu Google s-a născut după ce proprietarul celui mai mare motor de căutare pe Internet la nivel mondial a dezvoltat sistemul de operare Android, instalat pe produse ale unor companii concurente precum Samsung Electronics şi HTC, care rivalizează cu iPhone.

Android este în prezent cel mai popular soft pentru aparatele smartphone.

Odată cu escaladarea concurenţei, preşedintele Google, Eric Schmidt, s-a retras din board-ul Apple în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici