Sharp a acţionat în instanţă Samsung privind încălcarea patentelor pentru tehnologia LCD

Compania japoneză Sharp a acţionat în instanţă concurentul sud-coreean Samsung Electronics, acuzat de încălcarea unor patente la producţia de module şi televizoare care încorporează tehnologia cristalelor lichide (LCD).

4 afișări
Imaginea articolului Sharp a acţionat în instanţă Samsung privind încălcarea patentelor pentru tehnologia LCD

Sharp a acţionat în instanţă Samsung privind încălcarea patentelor pentru tehnologia LCD

Sharp, al treilea mare producător de televizoare cu ecrane LCD, după Samsung şi Sony, a solicitat tribunalului central din Seul aprobarea cererii de despăgubiri şi interzicerea producţiei şi vânzării în Coreea de Sud a produselor realizate de compania acuzată cu încălcarea patentelor proprii.

"Samsung Electronics va răspunde activ la acest proces", a declarat purtătorul de cuvânt al Samsung, James Chung.

În multe situaţii anterioare, reacţia acuzaţilor la procesele iniţiate de companii asiatice de produse electronice a fost lansarea unei contraacţiuni similare.

Cele trei patente care fac obiectul procesului actual se referă la tehonologia de adaptare a luminoziotăţii, viteza de reacţie şi difuzarea imaginii în cazul ecranelor LDC, potrivit Sharp.

Procesul dintre companiile asiatice de tehnologie intensifică acţiunile de protecţie a drepturilor de proprietate intelectuală.

Vânzările globale de televizoare LCD au crescut la 17,5 miliarde de dolari în perioada iulie-septembrie 2007, un avans de 48% faţă de perioada similară a anului precedent, potrivit firmei de cercetare DisplaySearch, însă mulţi furnizori de astfel de aparate trebuie să ia măsuri severe pentru a genera profituri, ca urmare a scăderii puternice a preţurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici