Siemens România are o nouă divizie, de soluţii IT, după ce a absorbit Forte Business Services

Siemens România a fuzionat prin absorbţie cu Forte Business Services, fosta filială locală a Siemens IT Solutions and Services, care a devenit a opta divizie a reprezentanţei grupului german pe piaţa românească, a anunţat, miercuri, compania.

46 afișări

"Începând cu 1 aprilie 2009, fosta filială a Siemens IT Solutions and Services, Forte Business Services, nu mai are identitate juridică proprie, ci a devenit parte a Siemens, potrivit legislaţiei româneşti în vigoare. Fuziunea prin absorbţie s-a produs în conformitate cu strategia Siemens la nivel global", se arată într-un comunicat al companiei.

După preluare, divizia IT a grupului Siemens - Siemens IT Solutions and Services - este reprezentată în România prin divizia omonimă din cadrul Siemens România.

Absorbţia Forte Business Services de către Siemens încheie perioada de tranziţie, începută în martie 2005, când divizia de servicii şi soluţii IT a grupului german a achiziţionat integratorul local Forte Company.

"Siemens România susţine repoziţionarea strategică a Siemens IT Solutions and Services şi consideră că, prin competenţele sale în domeniul IT, noua divizie va contribui la creşterea afacerilor, alături de celelalte divizii", a declarat, în comunicat, directorul general al companiei, Wolfgang Flandorfer.

În urma fuziunii, Siemens România a preluat toate obligaţiile contractuale aflate în desfăşurare şi angajate anterior de Forte Business Services.

Conducerea noii divizii din cadrul Siemens va fi asigurată de fostul management al Forte Business Services, directorul diviziei fiind Mihai Gherman, iar în funcţia de director comercial al diviziei Bernd Spreter.

"Această fuziune reprezintă un pas înainte pentru noua divizie a Siemens România, în sensul repoziţionării sectorului de servicii IT pe piaţa românească şi al evoluţiei de la o marcă locală cu afiliere globală, către o marcă de notorietate globală", a spus Mihai Gherman.

Astfel, marca "Forte - a siemens company" a fost înlocuită cu marca Siemens.

Noua divizie a Siemens România va continua să-şi consolideze prezenţa pe piaţa românească, intensificându-şi colaborarea cu cele şapte divizii Siemens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici