Sindicaliştii declanşează conflictul de muncă la nivelul Ministerului de Finanţe şi sunt decişi să intre în grevă generală

  • Sindicatul Naţional Finanţe Publice a sesizat Ministerul Muncii despre declanşarea conflictului de muncă pentru că revendicările convenite pe 11 august nu şi-au găsit rezolvarea.
  • Sindicaliştii transmit că sunt decişi să intre în grevă generală dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate.
1972 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii declanşează conflictul de muncă la nivelul Ministerului de Finanţe şi sunt decişi să intre în grevă generală

„Sindicatul Naţional Finanţe Publice – SindFISC, prin Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) – organizaţie sindicală la care este afiliat, a hotărât declanşarea conflictului de muncă la nivelul grupului de unităţi constituit din Ministerul Finanţelor şi instituţiile din subordinea acestuia, şi anume: Aparatul Propriu al Ministerul Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - ANAF (aparat propriu cu instituţiile din subordine: Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili - DGAMC şi Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice – DGRFP-uri), Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor - ONPCSB, Oficiul Naţional Pentru Achiziţii Centralizate - ONAC, Autoritatea Vamală Română - AVR, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc – ONJN şi Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activităţii de Audit Statutar - ASPAAS”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, conflictul de muncă a fost declanşat că urmare a neidentificării şi neimplementării unor soluţii reale, concrete la revendicările salariaţilor.

„Mai exact, urmare a ȋntâlnirii cu Ministrul Finanţelor din dată de 11.08.2023, au fost convenite unele aspecte consemnate ȋn procesul verbal încheiat în aceeaşi dată. ulterior ȋnsă aceste revendicări nu şi-au găsit rezolvarea. În consecinţă, FNSA a sesizat Ministerul Muncii despre declanşarea conflictului de muncă, a solicitat că acesta să-şi exercite rolul de mediator prin organizarea procedurii de conciliere, conform legii, şi a transmis notificări privind declaşarea conflictului către toate instituţiile menţionate mai sus. Menţionăm că în această perioadă salariaţii Ministerului Finanţelor şi ai instituţiilor subordinate acestuia participă la acţiuni de protest spontane, în care îşi arată nemulţumirea faţă de modul în care Guvernul României înţelege să le respecte activitatea, atât în ceea ce priveşte salarizarea cât şi al relaţiilor de muncă, protecţia împotriva abuzurilor, asigurarea unor condiţii de muncă decente şi a unei infrastructuri informatice performanţe. Cu toate acestea, finanţiştii îşi strigă nemulţumirile pe perioade limitate de timp, încercând să nu perturbe activitatea instituţiei. Toate aceste semnale de alarmă au fost şi sunt însă ingnorate de către reprezentanţii Guvernului României, care în prezent refuză să-şi asume propriile angajamente”, se arată în comunicat.

Sindicaliştii transmit că sunt decişi să intre în grevă generală dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate.

„Prin urmare, nemaiexistând nicio speranţă că există cu adevărat intenţia de a soluţiona problemele cumulate în sistem, SindFISC, prin FNSA, a decis declanşarea conflictului de muncă la nivelul grupului de unităţi constituit din Ministerul Finanţelor şi instituţiile din subordinea acestuia. În cazul în care revendicările salariaţilor din finanţe, asumate spre rezolvare de către Ministrul Finanţelor în cadrul întâlnirii din dată de 11.08.2023, nu vor fi soluţionate, conflictul de muncă va urmă toţi paşii legali până la greva generală, această din urmă având că efect blocarea activităţii în sistemul de finanţe pe termen nelimitat”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici