Site-uri care vând bilete de avion, suspectate că încalcă legislaţia europeană

Mai multe sute de site-uri care vând bilete de avion sunt suspectate de încălcarea legislaţiei comunitare, prin adăugarea unor taxe suplimentare la preţurile date publicităţii, potrivit rezultatelor preliminare ale unei invstigaţii derulate în mai multe state ale Uniunii Europene, transmite Reuters.

4 afișări
Imaginea articolului Site-uri care vând bilete de avion, suspectate că încalcă legislaţia europeană

Site-uri care vând bilete de avion, suspectate că încalcă legislaţia europeană

Astfel, 17 state comunitare au cercetat, la finele lunii septembrie, dacă site-urile care vând tichete de avion respectă reglementările europene pentru protecţia consumatorului în ceea ce priveşte preţurile practicate, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Helen Kearns.

"Numărul de site-uri suspecte este deocamdată de ordinul sutelor, şi nici nu am primit încă rezultatele finale", a afirmat ea.

Nu numai taxele suplimentare, ci şi termenii şi condiţiile impuse la efectuarea achiziţiei online au făcut obiectul investigaţiei, unele site-uri fiind suspectate de publicarea acestora în limbi străine, pe care consumatorii nu le înţeleg.

"Abia am început să primim rezultatele, care trebuie coordonate cu cele ale diferitelor autorităţi. Le vom publica pe toate în decurs de câteva săptămâni", a adăugat reprezentantul Comisiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici