Siveco România a preluat integral compania de IT Latona din Bulgaria

Producătorul de soluţii informatice Siveco România a preluat integral compania bulgărească de IT Latona, pentru trei milioane de euro, şi se află în negocieri avansate pentru achiziţionarea altor firme până la finele acestui an, a declarat joi directorul executiv al companiei româneşti, Irina Socol.

26 afișări
Imaginea articolului Siveco România a preluat integral compania de IT Latona din Bulgaria

Siveco România a preluat integral compania de IT Latona din Bulgaria

Din valoarea totală a tranzacţiei, preţul efectiv de achiziţie este de două milioane de euro, iar un milion de euro reprezintă valoarea investiţiilor care vor fi derulate de Siveco la firma din Bulgaria.

"În Bulgaria sunt foarte multe proiecte care ne-au oferit oportunităţi. Bulgaria este şi foarte aproape de România şi, în acelaşi timp, sectorul IT din Bulgaria are un potenţial de creştere foarte ridicat, de 15-20%, iar noi ne-am hotărât să investim pe această piaţă", a spus Irina Socol într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că Siveco are în plan şi alte achiziţii de companii, fiind deja în negocieri avansate.

"Până la sfârşitul acestui an vom mai prelua companii. Avem la dispoziţie încă zece milioane de dolari şi vrem să ne extindem atât în regiune, cât şi în România", a precizat Irina Socol.

Siveco şi Latona au implementat împreună sistemul informatic integrat pentru Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate din Bulgaria.

Compania bulgărească a fost înfiinţată în 1995, fiind specializată în tehnologia informaţiei şi consultanţă pentru afaceri. Majoritatea proiectelor firmei au vizat colaborări cu instituţii guvernamentale şi întreprinderi mari. Anul trecut, Latona a raportat o cifră de afaceri de 1,6 milioane euro.

Siveco România estimează pentru acest an o creştere cu 20% a cifrei de afaceri, la 84 milioane dolari, comparativ cu valoarea înregistrată anul trecut, de 70 milioane dolari. Afacerile Siveco au înregistrat, anul trecut, o creştere de 65% faţă de 2006.

Rata profitului brut, de 15%, se va păstra şi după achiziţia companiei bulgare", a arătat reprezentantul Siveco.

La sfârşitul anului trecut, Siveco a început procesul de extindere a activităţii în ţări din Comunitatea Statelor Independente (CIS), Orientul Apropiat şi Africa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici