Skoda Octavia restilizată va fi lansată în România în luna noiembrie (Galerie foto)

Grupul Volkswagen a prezentat, miercuri seară, în avanpremiera Salonului Auto de la Paris, 12 noi modele şi concepte, printre care şi o variantă restilizată a modelului Skoda Octavia, a cărui lansare în România este planificată pentru luna noiembrie.

167 afișări
Imaginea articolului Skoda Octavia restilizată va fi lansată în România în luna noiembrie (Galerie foto)

Skoda Octavia restilizată va fi lansată în România în luna noiembrie

Grupul Volkswagen, prin mărcile Bugatti, Bentley, Lamborghini, Audi, Volkswagen, Skoda şi Seat a prezentat în total 12 noutăţi.

Vezi aici imagini cu noutăţile prezentate de Grupul Volkswagen

Skoda Octavia restilizată (facelift), care va fi disponibilă şi în România din luna noiembrie a acestui an, potrivit importatorului Porsche România, va putea fi echipată cu motorizări noi, cum ar fi propulsorul pe benzină supraalimentat de 1,4 litri. Pe de altă parte este vorba de un nou motor diesel, de 1,6 litri, precum şi de disponibilitatea unei cutii de viteze automate DSG cu şapte trepte.

Marca italiană Lamborghini a prezentat modelul concept Estoque, prima maşină cu patru uşi din categoria maşinilor sport de lux. Estoque poate găzdui până la patru pasageri (spre deosebire de doi pentru toate celelalte modele ale mărcii – n.r.) are un motor pe benzină de zece litri, iar noua formă a caroseriei sedan, prezentă pentru prima dată la brandul italian, permite obţinerea unui portbagaj cu un volum de 460 de litri.

Pe de altă parte, Bugatti, altă marcă de lux a Volkswagen, a prezentat modelul Veyron Grand Sport, care costă 1,4 milioane de euro fără taxe. Maşina, cea mai rapidă şi mai puternică construită vreodată în serie, are un acoperiş de sticlă detaşabil. Fiindcă acesta nu poate fi transportat în maşină, producătorul oferă soluţia unei umbrele cu formă dreptunghiulară care se poate monta, în caz de nevoie, în locul acoperişului de sticlă. Automobilul va fi disponibil pe piaţă din martie 2009 şi vor fi fabricate 150 de unităţi, iar primele maşini vor fi rezervate clienţilor care deţin deja un automobil Bugati.

Bentley a adus modelul de lux Continental Flying Spur.

De asemenea au mai fost prezentate Seat Ibiza Cupra, cu motor de 1,4 litri pe benzină, supraalimentat, care dezvoltă 180 de Cai Putere, precum şi varianta sportivă a modelului Golf VI, denumită Golf GTI, disponibilă la vânzare din primăvara anului 2009.

Modelul Seat Exeo, a cărui lansare, inclusiv în România, va avea loc în prima parte a anului viitor, a fost şi el prezentat miercuri seară. Exeo este un automobil sedan cu cinci locuri, de clasă D, care va concura cu modele precum Renault Laguna, Citroen C5, Volkswagen Passat, Peugeot 407, Ford Mondeo şi Mazda6.

Marca Audi a prezentat conceptul A1 Sportsback, echipat cu o tehnologie hibridă de propulsie formată dintr-un motor convenţional şi unul electric. Automobilul este capabil să funcţioneze doar cu propulsorul electric, în anumite condiţii. Varianta cu trei uşi a modelului A1 va fi lansată în prima parte a anului viitor şi va fi echipată, pentru început, doar cu motoare care funcţionează pe bază de benzină sau motorină. Ulterior va fi lansat modelul A1 cu trei uşi şi propulsie hibridă, iar apoi A1 Sportsback şi A1 Sportsback hibrid.

Tot Audi a mai prezentat şi varianta sportivă a modelului A4 Avant (beak), denumită S4 Avant.

Pe segmentul ecologic, Volkswagen a prezentat a doua generaţie a maşinii Passat Bluemotion, echipată cu un motor diesel de doi litri şi care emite, conform producătorului, mai puţin de 109 grame de dioxid de carbon pentru fiecare kilometru parcurs. În aceeaşi tendinţă, tot Volkswagen a dezvăluit şi Golf VI Bluemotion, ale cărui emisii de dioxid de carbon nu depăşesc 99 de grame de dioxid de carbon pe kilometru. La oferta de vehicule ecologice a grupului german se mai adaugă modelul Audi A4 Concept, care se caracterizează şi el printr-un nivel redus al emisiilor poluante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici