Sofia ar trebui să facă o prioritate din realizarea interconexiunii cu reţeaua de gaze din România

Autorităţile bulgare ar trebui să facă o prioritate din realizarea interconexiunilor cu reţele de gaz din România şi Grecia, a declarat pentru postul naţional bulgar de radio, Jakub Adamowicz, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, scrie de agenţia de ştiri Novinite.

1624 afișări
Imaginea articolului Sofia ar trebui să facă o prioritate din realizarea interconexiunii cu reţeaua de gaze din România

Sofia ar trebui să facă o prioritate din realizarea interconexiunii cu reţeaua de gaze din România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Oficialul european a făcut această declaraţie după ce ministrul bulgar al Energiei, Temenujka Petkova, a dat asigurări că interconexiunea cu reţeaua de gaze din România va fi funcţională până la finalul acestui an.

Guvernele de la Sofia şi Atena cooperează la efectuarea unor teste de piaţă pentru viitoarea linie de Interconexiune Grecia-Bulgaria (IGB).

UE speră ca reţelele de transport de gaz ale celor trei state să fie conectate cât mai curând pentru a permite realizarea unor proiecte energetice prioritare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici