Sofia va primi de la UE zece milioane de euro pentru a-şi conecta reţeaua de gaz la cea românească

Bulgaria va primi de la Uniunea Europeană zece milioane de euro pentru a-şi conecta reţeaua de distribuţie a gazului natural cu cea a României, relatează site-ul novinite.com.

11 afișări
Imaginea articolului Sofia va primi de la UE zece milioane de euro pentru a-şi conecta reţeaua de gaz la cea românească

Sofia va primi de la UE zece milioane de euro pentru a-şi conecta reţeaua de gaz la cea românească (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul ceh, Mirek Topolanek, a anunţat oficial vineri, după summitul de la Bruxelles, că circa cinci miliarde de euro vor fi alocaţi unor proiecte specifice în domeniul securităţii energetice, inovării şi noilor tehnologii.

Premierul bulgar, Serghei Stanişev, a declarat că Bulgaria va primi 105 milioane de euro din aceste fonduri, în afară de ajutorul pentru construirea gazoductului Nabucco.

De asemenea, Bulgaria va primi 45 de milioane de euro pentru conectarea sistemului său de distribuţie a gazului cu cel al Greciei.

Sofia va mai beneficia de încă 12 milioane de euro pentru inovaţii în domeniul agriculturii. Stanişev a precizat că Bulgaria va primi cel mai probabil fonduri suplimentare pentru proiectul Nabucco.

Citeşte şi:

Bulgarii au găsit gaze lângă graniţa cu România

UE ar putea sprijini interconectarea reţelei de gaze din România şi Bulgaria

România, nemulţumită că referirea la Nabucco a fost înlocuită de "coridoare sudice"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici