Soluţia firmelor pentru a se proteja de inflaţie

Firmele încearcă să elimine activele şi cheltuielile neesenţiale, în tentativa de a se proteja de inflaţie, viteza de rotaţie a stocurilor în economia românească atingând în 2022 un minim al ultimilor 10 ani, spun consultanţii de la Sierra Quadrant.

515 afișări
Imaginea articolului Soluţia firmelor pentru a se proteja de inflaţie

Soluţia firmelor pentru a se proteja de inflaţie

”Lanţurile comerciale din economia românească au atins un nivel de fragilitate fără precedent de la precedenta criză economică. Pe fondul inflaţiei, mare parte din companiile din economie, mai ales din sectoarele sensibile cum sunt comerţul, construcţiile şi industria alimentară, şi-a redus drastic stocurile de marfă, în tentativa de a se proteja în faţa efectelor inflaţiei”.

Media de rotaţie a stocurilor în domenii precum comerţul şi industria alimentară a scăzut pe unele segmente de piaţă de la 120 la 30-45 de zile, iar volumele tranzacţionate s-au redus cu 40-60%, arată datele Sierra Quadrant.

Optimizarea stocurilor a devenit cuvântul de ordine şi în industria construcţiilor, dar şi în sectorul de prelucrare, fluctuaţiile semnificative ale preţurilor materialelor alături de evoluţia impredictibilă a consturilor cu energia, gazele şi carburanţii determinând tot mai multe companii să se focuseze pe reducerea la minim a expunerii.

,,Temerile legate de recesiune, de efectele creşterilor de preţuri la energie, de fluctuaţiile din piaţa valutară, determină o accentuare a fenomenului de dezintermediere, cu efecte negative în dinamica economiei. Lanţurile de business bazate pe încredere, pe credit furnizor pe termen lung, sunt tot mai puţine ca volum şi valoare de piaţă’’, arată analiza.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici