Soluţia revoluţionară aleasă de Ikea, ca să-şi trimită mobila la Paris

Revoluţie făcută în Suedia: multinaţionala îşi va transporta mărfurile pe apă, pentru a evita traficul, aceastea fiind socotit „livrări rapide şi curate”.

1419 afișări
Imaginea articolului Soluţia revoluţionară aleasă de Ikea, ca să-şi trimită mobila la Paris

Ca să ocolească ambuteiajele, mobila Ikea a ajuns la Paris navigând pe Sena

Ca să ocolească ambuteiajele, mobila Ikea a ajuns la Paris navigând pe Sena. Revoluţie făcută în Suedia: pentru prima dată, Ikea îşi va transporta mobila la Paris evitând proverbialele ambuteiaje ale capitalei franceze folosind transportul pe Sena.

Printre anulări şi întârzieri din cauza traficului, în condiţiile creşterii puternice a vânzărilor cu livrare la domiciliu, a apărut nevoia de a veni cu o idee alternativă la trafic.

O decizie aproape obligatorie, având în vedere că, în Franţa, comenzile online cu livrare la domiciliu s-au dublat şi reprezintă acum 20% din cifra de afaceri a Ikea Franţa (3,28 miliarde de euro în 2022).

Noua strategie de transport fluvial pentru mobilier a fost prezentată la Le Parisien. Aproape 500 de comenzi zilnice vor ajunge la casele clienţilor navigând pe Sena, debarcând în portul Bercy, după o traversare a fluviului de 3 sau 4 ore. Containerele sunt apoi transferate pe vehicule electrice care trebuie să parcurgă doar „ultimul kilometru”.

Ikea nu este însă primul grup care profită de navigaţia pe Sena pentru livrările sale: supermarketurile Franprix o fac de aproximativ zece ani pentru a aproviziona cele 300 de magazine din capitală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici