Şomajul din Spania a atins un nou nivel record, de 25%

Rata şomajului din Spania a crescut în trimestrul al treilea la un nou nivel record, de 25,02%, au anunţat, vineri, autorităţile de la Madrid, întrucât recesiunea puternică şi reformele care au făcut mai uşoară concedierea au condus la creşterea numărului de persoane fără loc de muncă.

232 afișări
Imaginea articolului Şomajul din Spania a atins un nou nivel record, de 25%

Şomajul din Spania a atins un nou nivel record, de 25% (Imagine: Shutterstock)

Nivelul şomajului s-a situat uşor sub estimările analiştilor, de 25,1%. În trimestrul al doilea, şomajul a fost de 24,6%, potrivit CNBC.

Datele anunţate vineri sunt separate de cele lunare ale Eurostat. Potrivit biroului de statistică al Comisiei Europene, nivelul şomajului s-a situat la 25,1% în august.

Numărul de persoane fără loc de muncă a urcat cu 85.000 în trimestrul al treilea, la 5,78 milioane.

Criza locurilor de muncă din Spania rivalizează cu cea din Grecia, ambele ţări având o rată a şomajului uşor peste 25%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici