Şomajul din Ungaria a revenit peste 11% în intervalul noiembrie-ianuarie

Şomajul din Ungaria a revenit peste 11% în intervalul noiembrie-ianuarie, în condiţiile în care numărul total de angajaţi a scăzut cu 28.000, la 3,776 milioane persoane, transmite Portolio.hu.

14 afișări

Numărul şomerilor a urcat cu 0,4 puncte procentuale, la 11,2%, respectiv la 474.000 de persoane, potrivit datelor Biroului central de statistică publicate luni.

Evoluţia favorabilă a pieţei muncii din prima jumătate a anului trecut s-a oprit, iar raţionalizarea numărului de locuri de muncă, începută în timpul crizei, pare să continue, chiar dacă exporturile sunt în creştere, iar excedentul balanţei comerciale se află la un nivel record.

Datele aferente trimestrului patru au arătat deja scăderea ratei de participare pe piaţa muncii la 55,5%, de la 55,8% în septembrie-noiembrie, iar rezultatul din intervalul noiembrie-ianuarie este mai slab, de 55,3%.

Evoluţia este în mod special nefavorabilă având în vedere că Ungaria va avea nevoie de o creştere semnificativă a ratei de participare pentru a înregistra o îmbunătăţire majoră a datelor pe piaţa muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici