Sondaj: Opt din zece companii au majorat salariile angajaţilor în 2023

Aproape 80% dintre firmele din România au crescut salariile angajaţilor în acest an, arată un sondaj realizat de platforma de recrutare Bestjobs. Mai mult de jumătate dintre angajatori plănuiesc să dea creşteri salariale şi în 2024, relevă studiul.

285 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Opt din zece companii au majorat salariile angajaţilor în 2023

Sondaj: Opt din zece companii au majorat salariile angajaţilor în 2023

Aproape 80% dintre firme au crescut salariile angajaţilor în 2023, iar bugetul alocat pachetului de beneficii extrasalariale a fost mai mare faţă de 2022 pentru 58% dintre companii.

Pentru anul viitor, 53% dintre angajatori vor să menţină acelaşi pachet de beneficii, iar 43% plănuiesc să îl extindă.

Creşterile salariale din acest an au fost acordate pentru toată echipa în 40% dintre cazuri şi pentru mai mult de jumătate dintre angajaţi în 38%.

În 57% din cazuri acestea au fost oferite punctual, în funcţie de rezultate, în timp ce alte companii au oferit juniorilor, în 48% din cazuri, seniorilor (38%) şi middle-managerilor (33%). În plus, peste 60% dintre angajatori au venit cu măriri salariale de până la 15%, în timp ce 30% au oferit între 16 şi 30%.

Pentru 2024, potrivit sursei citate, 6 din 10 companii plănuiesc să acorde creşteri salariale, 31% mizează pe stagnare, iar 5% iau în calcul reducerea costurilor în cazul creşterii impozitării.

Legat de implementarea noilor măsuri fiscale, aproape 43% dintre firme iau în calcul să crească preţurile aplicate clienţilor şi doar 5% ar putea efectua restructurări de personal.

Sondajul a fost realizat în perioada noiembrie - decembrie, pe un eşantion de 276 de companii din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici