Sondaj: Unul din doi români plăteşte cumpărăturile cu cardul

Peste 52% dintre români au folosit cardul bancar pentru efectuarea unei plăţi la cumpărături online, iar peste 41% dintre respondenţi folosesc constant cardul sau un cont bancar pentru plata facturilor lunare, arată un sondaj recent.

160 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Unul din doi români plăteşte cumpărăturile cu cardul

Sondaj: Unul din doi români plăteşte cumpărăturile cu cardul

Conform sondajului realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, puţin peste 26% dintre respondenţi utilizează doar uneori cardul sau un cont bancar pentru plata facturilor lunare, în timp ce 32% plătesc facturile la utilităţi doar cash.

În ceea ce priveşte serviciile bancare online, 29,08% dintre respondenţi susţin că folosesc în mod curent, săptămânal sau chiar mai des Internet Banking / Mobile Banking. Alţi 22,83% utilizează aceste servicii doar rar, ocazional, în timp ce 48,08% nu folosesc deloc astfel de servicii.

Plata în magazinele fizice e făcută şi cu cash, dar şi cu cardul de către cei mai mulţi români (40,67%), în timp ce doar cu cash plătesc aproape aceeaşi pondere (39,67%). Doar cu cardul plătesc 19,67% dintre respondenţi.

Pe de altă parte, doar 22,83% dintre respondenţi susţin că folosesc Google Pay / Apple Wallet pentru cumpărăturile din magazine direct cu telefonul.

Sondajul a fost realizat online pe un eşantion de circa 1.200 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 54,9% dintre respondenţi sunt salariaţi, 74,83% locuiesc la oraş, 38,08% au studii superioare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici