Spaţiul aerian american va fi populat în curând cu drone comerciale

Spaţiul aerian al Statelor Unite va fi populat în curând cu drone comerciale care vor fi folosite pentru cartografierea terenurilor şi supravegherea culturilor agricole, iar companii startup investesc deja în software-ul necesar dirijării acestor aparate.

354 afișări
Imaginea articolului Spaţiul aerian american va fi populat în curând cu drone comerciale

Spaţiul aerian american va fi populat în curând cu drone comerciale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Investitorul Tim Draper, care a făcut plasamente în Hotmail, Skype şi Baidu, susţine în prezent DroneDeploy, o companie startup care lucrează la un astfel de software, se aşteaptă ca dronele să fie capabile la un moment dat să îi aducă şi cina, relatează Bloomberg.

"Companiile vor putea prin intermediul dronelor să ne anticipeze fiecare nevoie şi să facă livrări fără implicare umană. Orice, de la pizza la cumpărăturile personale vor putea fi asigurate de drone", a spus Draper.

În primele nouă luni ale acestui an, investitori din Statele Unite au plasat 40,9 milioane de dolari în startup-uri legate de drone comerciale, de peste două ori mai mult decât în întreg anul 2012, potrivit datelor PricewaterhouseCoopers şi National Venture Capital Association.

Congresul SUA a cerut Administraţiei Federale pentru Aviaţie să dezvolte un plan prin care dronele să fie integrate în spaţiul aerian american până în 2015 şi să creeze mai rapid standarde destinate acestora.

Nu doar startup-urile anticipează extinderea utilizării dronelor de la sectorul militar la cel comercial. Compania ConocoPhillips a anunţat că dronele ar putea fi utilizate pentru monitorizarea sloiurilor de gheaţă şi a mamiferelor marine în regiunea arctică.

În fabricarea de drone pentru uz comercial ar putea să se implice şi producători consacraţi de drone ca AeroVironment Insitu, divizie a Boeing, şi Israel Aerospace Industries din Israel.

Vânzările de vehicule aeriene civile fără pilot vor atinge 8,2 miliarde de dolari în decurs de un deceniu, de la zero în prezent, consideră Phil Finnegan, director la compania de cercetare a pieţei Teal Group, specializată în industria aerospaţială şi apărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici