Sphera Franchise Group, care operează francizele KFC şi Pizza Hut, vrea să se listeze la BVB prin vânzarea a 25% din acţiunile companiei

Sphera Franchise Group, care operează în România francizele KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell, a anunţat, luni, că va face o ofertă publică de acţiuni, în urma căreia va lista 25% din acţiuni la BVB, potrivit unui comunicat al companiei.

551 afișări
Imaginea articolului Sphera Franchise Group, care operează francizele KFC şi Pizza Hut, vrea să se listeze la BVB prin vânzarea a 25% din acţiunile companiei

Sphera Franchise Group, care operează francizele KFC şi Pizza Hut, vrea să se listeze la BVB prin vânzarea a 25% din acţiunile companiei

„Sphera Fanchise Group a anunţat, luni, intenţia de a lansa o oferta publică iniţială de acţiuni ordinare existente către investitorii de retail şi instituţionale din România şi către investitorii instituţionali internaţionali, din afara Statelor Unite ale Americii, în baza Regulamentului S emis în baza Legii Privind Valorile Mobiliare a SUA din 1993, cu amendamente ulterioare”, se arată în comunicatul publicat de companie.

Sphera intenţionează să solicite admiterea acţiunilor la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată la vedere operată de Bursa de Valori Bucureşti, după încheierea ofertei. Oferta va consta într-un pachet de acţiuni reprezentând aproximativ 25% din numărul total de acţiuni emise de companie. Oferta este aşteptată să fie finalizată în trimestrul al patrulea din 2017.

Portofoliul Sphera include francizele KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi, începând cu al patrulea trimestru din 2017, franciza Taco Bell, precum şi francize KFC în Republica Moldova şi în două regiuni în Nordul Italiei.

Pe piaţa din România, KFC se plasează pe locul doi pe segmentul restaurantelor cu servire rapidă, iar Pizza Hut Delivery se clasează pe locul doi pe segmentul delivery, în termeni de vânzări.

În 2016, vânzările restaurantelor din portofoliul Sphera s-au ridicat la 514,5 milioane de lei, iar profitul operaţional din restaurant a ajuns la 92,3 milioane de lei. Valoarea EBITDA a fost, anul trecut, de 73,5 milioane de lei, iar profitul net a fost de 51,6 milioane de lei.

Sphera va deschide zece noi restaurante până la finalul anului 2017 şi intenţionează să treacă de 240 de restaurante până la finalul anului 2022, a transmis Mark Hilton, directorul general al Sphera.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici