Sprijin de 50.000 de lei pentru organizaţiile care derulează proiecte dedicate familiilor

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunţat miercuri lansarea unui concurs naţional, în cadrul căruia organizaţiile şi asociaţiile care derulează proiecte dedicate familiilor pot primi sprijin financiar de 50.000 de lei pe proiect.

169 afișări
Imaginea articolului Sprijin de 50.000 de lei pentru organizaţiile care derulează proiecte dedicate familiilor

Sprijin de 50.000 de lei pentru organizaţiile care derulează proiecte dedicate familiilor

Gabriela Firea susţine că proiectul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse înseamnă acordarea unui grant, o finanţare nerambursabilă, în valoare de maximum 50.000 de lei pentru 60 de proiecte dedicate sprijinirii familiilor din România. Astfel, organizaţiile şi asociaţiile din domeniu pot beneficia de acest sprijin financiar după ce îşi înscriu proiectele în concurs.

„Am propus acest program nou în pachetul legislativ pentru creşterea natalităţii şi susţinerea familiilor”, a adăugat Gabriela Firea. Potrivit acesteia, pachetul legislativ este într-un stadiu avansat şi urmează să fie transmis pe circuitul de avizare ministerială.

Ministrul Familiei arată că, potrivit cifrelor oficiale Eurostat, în România sunt aproape 227.000 de familii numeroase, cu 3 sau mai mulţi copii, care fac parte din toate categoriile sociale, deci şi din grupuri vulnerabile sau minorităţi care au nevoie de sprijin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici