Ssangyong se reorientează către modele sedan

Constructorul sud-corean de automobile SUV (sport utility vehicle) Ssangyong Motor a anunţat că are în vedere oprirea temporară a producţiei pentru a reorienta fabricile către modelele sedan, în urma cererii în scădere pentru vehicule mari pe piaţa americană.

39 afișări
Imaginea articolului Ssangyong se reorientează către modele sedan

Ssangyong se reorientează către modele sedan (Imagine: Mediafax/AFP)

Controlată de grupul chinez SAIC Motor Corp, Ssangyong a anunţat concedii plătite pentru salariaţi, deoarece fabricile nu vor funcţiona pe perioada ajustărilor liniilor de producţie.

Compania are în plan lansarea a cinci modele de automobile până în 2011, pentru diversificarea gamei actuale, reprezentată în majoritate de SUV-uri.

Vânzările Ssangyong au scăzut cu 26% în prima jumătate a anului, comparativ cu perioada similară din 2007, pe fondul preţurilor mari la carburanţi. În particular, numărul de modele SUV Actyon comercializate a înregistrat un declin de 61,2%.

Ca urmare a rezultatelor slabe, compania a întrerupt producţia de vehicule SUV, timp de şase săptămâni, începând cu 21 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici