Starbucks trebuie să plătească 2,8 miliarde de dolari către Mondelez International pentru a scăpa de un litigiu

Starbucks trebuie să plătească 2,76 miliarde de dolari companiei Mondelez International pentru încheierea unei dispute legate de afacerea de vânzare de cafea ambalată a operatorului american de cafenele.

258 afișări
Imaginea articolului Starbucks trebuie să plătească 2,8 miliarde de dolari către Mondelez International pentru a scăpa de un litigiu

Starbucks trebuie să plătească 2,8 miliarde de dolari către Mondelez International pentru a scăpa de un litigiu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Plata de 2,76 miliarde de dolari, decisă în cadrul unei proceduri de arbitraj, este compusă din daune de 2,23 miliarde de dolari şi 527 milioane de dolari reprezentând dobânzi şi costuri cu avocaţii, a anunţat Starbucks. Compania a informat că dispune de lichidităţi şi capacitate de împrumut, potrivit Bloomberg.

Disputa a început în 2010, când Starbucks a oferit 750 de milioane de dolari pentru a pune capăt unui acord cu Mondelez, companie numită la momentul respectiv Kraft Foods, referitor la distribuţia cafelei sub marca Starbucks către retailerii de alimente. Kraft a respins propunerea. Potrivit Starbucks, Kraft nu şi-a respectat obligaţiile faţă de brand.

"Plătesc mai mult decât mă aşteptam", a declarat Nick Setyan, analist la fima americană Wedbush Securities. Analistul anticipa că Starbucks va fi nevoită să achite până la două miliarde de dolari.

Mondelez a informat, într-un comunicat, că va utiliza banii obţinuţi în urma litigiului pentru răscumpărarea de acţiuni proprii.

Kraft Foods şi-a schimbat în 2012 numele în Mondelez International după separarea diviziei de alimente, urmând să se concentreaze pe producţia de snacks-uri la nivel global. Divizia de alimente a preluat numele Kraft Foods Group.

Deşi Kraft Foods Group a rămas parte în litigiul cu Starbucks, compania trebuie să transfere către Mondelez orice sumă primită. Rezultatul procedurii de arbitraj nu va influenţa rezultatele financiare ale companiei, a anunţat Kraft Foods Group.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici