Statele UE resping proiectul de buget al Comisiei Europene pentru 2014-2020

Statele UE au respins marţi proiectul de buget al Comisiei Europene pentru perioada 2014-2020, iar cei mai mari contributori au cerut economii masive pentru a se ţine cont de contextul austerităţii din Europa.

243 afișări
Imaginea articolului Statele UE resping proiectul de buget al Comisiei Europene pentru 2014-2020

Statele UE resping proiectul de buget al Comisiei Europene pentru 2014-2020 (Imagine: Shutterstock)

Comisarul pentru Buget Janusz Lewandowski a reuşit să nemulţumească pe toată lumea cu o propunere revizuită care include impactul bugetar al aderării Croaţiei în iulie 2013.

Proiectul prevede un buget de 988 miliarde de euro, respectiv 1,03% din Produsul Naţional Brut, pentru angajamente de 1.033 miliarde de euro, reprezentând 1,08% din PNB.

Contributorii neţi ai bugetului UE, respectiv Germania, Marea Britanie, Franţa, Finlanda, Suedia, Olanda, Austria, au denunţat suma propusă ca excesivă şi au cerut reducerea acesteia cu 100 de miliarde de euro.

Cele mai vehemente s-au dovedit Germania şi Marea Britanie, care au cerut plafonarea cheltuielilor pentru perioada 2013-2020 la 1% din PNB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici