Statele Unite acuză Deutsche Bank de fraudă

Autorităţile americane au dat în judecată Deutsche Bank, acuzând instituţia de credit germană că a minţit repetat pentru a fi inclusă într-un program federal pentru selectarea ipotecilor care urmau să beneficieze de garanţii din partea statului.

244 afișări
Imaginea articolului Statele Unite acuză Deutsche Bank de fraudă

Statele Unite acuză Deutsche Bank de fraudă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o plângere depusă la un tribunal din Manhattan, Statele Unite au acuzat Deutsche Bank că a ales în mod neglijent ipoteci care încălcau regulile programului, fără să ţină cont de capacitatea împrumutaţilor de a achita ratele.

Deutsche Bank şi divizia MortgageIT au profitat din revânzarea acestor ipoteci, în contextul în care mii de proprietari de locuinţe din SUA se confruntau cu incapacitatea de plată, se arată în plângere.

Executivul american a plătit daune de sute de milioane de dolari ca urmare a asigurării ipotecilor şi se aşteaptă la noi costuri cu o valoare similară.

Reprezentanţii Deutsche Bank nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici