Statele Unite au încheiat anul fiscal cu cel mai mare deficit bugetar din ultimii şapte ani, de 984 miliarde de dolari

Guvernul Statelor Unite a încheiat anul fiscal 2019 cu cel mai mare deficit bugetar din ultimii şapte ani, în condiţiile în care câştigurile încasărilor fiscale au fost depăşite de cheltuielile mai mari şi de creşterea serviciilor datoriilor, relatează Reuters.

874 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au încheiat anul fiscal cu cel mai mare deficit bugetar din ultimii şapte ani, de 984 miliarde de dolari

Statele Unite au încheiat anul fiscal cu cel mai mare deficit bugetar din ultimii şapte ani, de 984 miliarde de dolari

Este pentru prima dată, de la începutul anilor 1980, când decalajul bugetar s-a majorat timp de patru ani consecutiv.

Cifrele reflectă cel de-al doilea an complet bugetar sub administraţia Trump şi vin într-o perioadă în care ţara are taxe în expansiune şi o creştere economică moderată.

Deficitul bugetar al SUA s-a extins, anul acesta, la 984 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 4,6% din Produsul Intern Brut al naţiunii. Deficitul din anul fiscal precedent a fost de 779 miliarde de dolari, adică 3,8% din PIB. Încasările totale au crescut cu 4%, până la 3.500 de miliarde de dolari, dar cheltuielile au crescut cu 8,2%, până la 4.400 de miliarde de dolari.

Deficitul a atins un maxim de 1.400 de miliarde de dolari în 2009, pentru că administraţia Obama şi Congresul au luat măsuri de urgenţă pentru a proteja sistemul bancar al naţiunii în timpul crizei financiare globale şi pentru a stimula o economie în recesiune.

Deficitul bugetar anual s-a redus la 585 miliarde de dolari până la sfârşitul celui de-al doilea mandat al fostului preşedinte Barack Obama, în 2016.

De atunci, deficitul bugetar s-a datorat în mare parte viziunii republicane asupra sistemului fiscal, care a redus veniturile pe termen scurt şi a crescut cheltuielile militare.

Până la sfârşitul anului fiscal 2019, plăţile cu impozitul pe profit au crescut cu 5%. Taxele vamale, care au fost stimulate de tarifele vamale crescute de către administraţia Trump, au crescut cu 70% de la an la an la un nivel record.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici